Novosti v “The Land of Joy”, novosti Ducati Scrambler…

Novosti v “The Land of Joy”, novosti Ducati Scrambler 2021

Ducati Scrambler motor, ki je ustvaril novo družino »Retro« inspiriranih motociklov in predstavlja več kot samo motor ampak tudi spomin na čase, ko je bila vožnja z motociklom sproščen užitek in odklop od vsakodnevnih skrbi. Vozi ga lahko vsak, je motocikel za vsak dan ali za posebne priložnosti, ki zmore tudi kakšen terenski podvig – JE NAČIN ŽIVLJENJA.

Prvič je bil predstavljen leta 1963 kot lahek enovaljni enduro motor, ki so ga izdelovali vse do leta 1976. Potem pa se je za nekaj časa izgubil, vendar so ga Ducatijevi inženirji vedno nosili sabo nekje zadaj v spominu na čase užitkov in brezskrbja. Tako ga je Ducati ponovno predstavil leta 2014, kot Ducati Scrambler 800, ki ga je (in ga še vedno) poganjal klasičen Ducatijev 803 kubičen zračno hlajen V-dvovaljni motor, ki je bil na voljo v različicah: Icon, Full Throttle, Classic and Urban Enduro. Scrambler 800 je takoj postal hit zato so skozi naslednja leta sledile različice, kot so: Flat Track Pro, Desert Sled, Café Racer, Mach 2.0, Italia Independent. Prav tako pa so leta 2016 predstavili A2 vozen 400 kubičen Scrambler Sixty2 in kasneje leta 2018 še močnejši Ducati Scrambler 1100 v različicah: 1100, 1100 Special in 1100 Sport.

Že malo pred oktobrskimi letos malu drugačnimi predstavitvami modelnega leta 2021, ki so jih izvedli v serji 4 online nadaljevanj, je Ducati predstavil novo verzijo najmočnejšega Scramblerja 1100 in sicer kot vstopno verzijo: Ducati Scrambler 1100 Dark PRO, ki sledi tipičnim elementom »back to basic« uporabljenim že pri modelu Icon Dark, to so: čistost, preprostost, občutek svobode in uporaba črne barvne sheme, model tako predstavlja vrhunsko osnovo za predelavo po željah posameznikov. (Tega sem se pri modelu Icon Dark lotil tudi sam).

Za modelno leto 2021 pa je Ducati družino Scramblerjev osvežil še z novimi modeli in novimi barvnimi kombinacijami. Modeli družine Scrambler 800 so bogatejši za model Ducati Scrambler Nightshift, Desert Sled je prejel novo »Sparking Blue« svetlečo modro barvo in še več off-road specifičnih dodatkov, ter nazadnje še nova barava za verzijo Icon. Vsi motocikli družine Scrambler so z modelnim letom 2021, kompatibilni tudi z novim emisijskim standardom EURO 5. Modeli Scrambelr 800 pa so z letom 2021 na voljo tudi v A2 (35 kW) blokirani različici, kar omogoča, da lahko svoje prve korake motociklizma motoristi in motoristke začnete v deželi veselja in zabave. #TheLandofJoy

Ducati Scrambler Nightshift predstavlja motocikel z drznim značajem, ki je ga navdihuje mestno življenje. Njegove klasične linije in temna barvna shema prikličeta vzdušje noči, ki ju poudarja še uporaba ravnega krmila, platišč z naperami in ogledal na kocu krmila v stilu »Café Racer«. Uporaba stranskih pokrovov in odsotnost zadnjega blatnika v stilu »Full Throttle« pa ga nadredita vizualno kompaktnega in mu zagotovita agresiven izgled. Nov je še raven dvojni sedež, ki bo zagotovil udobje vam in vašim sopotnikom med nočnim potepanjem po velikih metropolah.

Ducati Scrambler Desert Sled je za leto 2021 prejel novo barvno shemo “Sparking Blue”, svetlečo modro barvo obogateno z rdečo – belimi detajli na tanku za gorivo in zadnjem blatniku, ter novimi zlatimi platišči, ki so poklon enduro motociklom 80ih let prejšnjega stoletja. Njegov pravi OFF-ROAD karakter pa poudari še uporaba nove nedrseče prevleke za sedež in drugi elementi kot so: 200 mm hod vzmetenja, aluminijasta zaščita agregata in mrežasta zaščita luči.

Prav tako pa je za leto 2021 novo barvno shemo prejela ikona, ki je vse začela: Ducati Scrambler Icon, ki je na voljo v klasični Ducatijevi rdeči barvi »Rosso Ducati«.

Tako so za modelno leto 2021 na voljo naslednji modeli: SCRAMBLER 2021

Ducati Scrambler je bistvo motociklizma »back to the basic« in svet napolnjen s svobodo, veseljem in samo izražanjem. Kateri je pravi za vas?